dede

Young Boys tog fortjent sejr mod aarhusiansk tophold

Det blev til en stærk hjemmebanedebut for Young Boys’ nye cheftræner Alexander Fischer.

Efter en mindre god forårsstart i Svendborg kom Young Boys FD i omdrejninger hjemme på JYSK park med en 3-2 sejr over topholdet VSK Aarhus.

På en kold og regnfuld fredag aften på JYSK park fik det fremmødte publikum heldigvis masser af god fodbold og mål at glæde sig over.

Det blev 1-0 efter 12 minutter, hvor Andreas Nybro fik kombineret sig fornemt frem til en gylden chance alene med VSK Aarhus’ målmand. Og her svigtede Nybro ikke, da han med en sikker afslutning passerede modstanderen keeper. Det var Nybros første sæsonmål.

Det andet sæsonmål lod ikke vente på sig i mange minutter. Midtbanespilleren opfangede en løs bold i aarhusianernes defensiv og stormede mod målet, hvor han endnu engang havde en helt fri chance. Og ligesom første gang svigtede Andreas Nybro ikke og placerede køligt bolden uden for keeperens rækkevidde.

Nybro var farlig flere gange i løbet af første halvleg, hvor gæsterne havde problemer med at dæmme op for dybdeløbene fra den arbejdsomme midtbanespiller.

Jonas Yderholm blev også farlig til sidst i halvlegen, hvor han rev sig løs i venstresiden. Kantspilleren fik dog aldrig taget trækket ind i banen, og i stedet blev afslutningen en anelse for spids.

Livlig anden halvleg

En 2-0 føring ved pausen var lige præcis den reaktion, som cheftræner Alexander Fischer kunne have håbet på efter forårets første kamp i Svendborg, hvor holdet skuffende tabte 2-0. Føringen var specielt god, fordi Young Boys-holdet stort set havde holdt gæsterne fra at producere en eneste chance.

Efter pausen blev der dog åbnet mere op, men der skulle et selvmål til, før VSK Aarhus kom på tavlen. Det var den tidligere Young Boys-angriber Peter Nemec, som med en hård flad tværaflevering fremprovokerede selvmålet fra Mikkel Rytter, som forsøgte at afværge det farlige indlæg.

Omtrent ti minutter efter kom Young Boys så igen foran med to mål. Denne gang var det efter en drømmeindskiftning fra cheftræner Alexander Fischer, som i minutterne forinden havde bragt både Malthe Wallin og Yunus Akbayir i spil. Det var førstnævnte som med en super stikning fandt Akbayir i dybden, hvor Young Boys’ nr. 20 med et drømmetræf hamrede bolden i kassen. En smuk scoring.

Herefter fulgte en særdeles livlig periode, hvor begge hold pressede på for flere mål. Young Boys kunne takke Henrik Lindhard for et par gode redninger, mens også Andreas Bonnén heroisk afværgede en mulig VSK-scoring. I den anden ende havde Yunus Akbayir flere store chancer for at øge føringen. Den største efter 78 minutter, hvor Jonas Yderholm først havde testet VSK-keeperen, som gav en retur til Yunus, som desværre hamrede bolden på stolpen.

I det næstsidste ordinære minut af kampen fik gæsterne smidt en bold i kassen lidt ud af ingenting. Det gav nogle spændende sidste minutter af kampen, men heldigvis fik Young Boys FD reddet stormen af, og sikrede sig tre velfortjente point med en flot 3-2 sejr over rækkens tophold.

Kampen i tal:

3. division, 18. spillerunde, 15-3/2024, JYSK park i Silkeborg

Young Boys FD – VSK Aarhus 3-2

12’ 1-0 Andreas Nybro

25’ 2-0 Andreas Nybro

55’ 2-1 Mikkel Rytter (selvmål)

67’ 3-1 Yunus Akbayir

89’ 3-2 Mathies Skjellerup