Young Boys tabte topkamp på JYSK park

To dødbolde og en stor fejl kostede dyrt mod Vejgaard.

I 11. runde af årets 3. division var det blevet tid til at mødes med det eneste hold, som Young Boys FD endnu ikke har stiftet bekendtskab med i denne sæson. Oprykkerne fra Vejgaard Boldklub var nemlig kommet på besøg til en omgang fredagsbold på JYSK park.

Med to sejre i bagagen så var det et Young Boys mandskab, som i den meget tætte 3. division kunne spille sig op på en foreløbig førsteplads med en sejr. Det skulle dog hurtigt vise sig at blive svært. Vejgaard kom nemlig både på 1, og 2-0 i en første halvleg, hvor hjemmeholdet generelt havde svært ved for alvor at sætte sig på kampen.

Det første mål blev indkasseret efter en dødbold, hvor Young Boys ikke fik ekspederet bolden ordentlig væk. I feltet stod gæsternes Jeppe Leth klar til at banke en løs bold i kassen, og så var gæsterne foran. Det er efterhånden en kedelig vane, som vi har skabt sig med at komme bagud i vores kampe.

Det var dog tæt på udligning af to omgange. Først var Frederik Nedergaard millimeter fra at nå frem til et indlæg, hvor der ellers havde været et tomt mål at sende bolden i kassen ved. Kort tid efter var Christoffer Petersen rigtig tæt på, da hans frisparksforsøg blev afrettet og ramte overliggeren.

Men i stedet for 1-1 blev det til 0-2. For anden gang i sæsonen blev vi nemlig straffet for at bruge vores keeper i opspillet. Ligesom sidst var det på grund af en bolderobring på midten af banen, hvor en Vejgaard-spiller var hurtig i opfattelsen og dygtigt fik sendt bolden i mål.

Comebacket udeblev denne gang

Det var ikke første gang i denne sæson, at Young Boys hjemme var kommet bagud 2-0. I seneste hjemmekamp mod Ishøj var også bagud 2-0. Og ligesom sidst, så var det Mads Zaar som sendte håbet tilbage. Kantspilleren har for alvor fået gang i målscoringen, og sendte sit fjerde sæsonmål i kassen, da han fulgte op på en afslutning efter syv minutter af anden halvleg. Zaar viste køligheden og kom først på returbolden som blev sparket i kassen.

Desværre fik Young Boys ikke rigtig udnyttet det spillemæssige overtag, som holdet havde i kampen. I stedet udnyttede Vejgaard en af de få muligheder, som de kom frem til. Igen var det en dødbold som gav gæsterne muligheden for at score, og det gjorde de så. Efter 68 minutter kom gæsterne på 3-1 i en situation, hvor en bold blev headet ind i en uheldig Young Boys-spiller som sendte bolden i mål.

Energien og ideerne forsvandt ud af hjemmeholdet i resten af kampen, hvilket var noget uvant at se. Derfor kunne der heller ikke siges det helt store til, at Vejgaard kørte hjem til Nordjylland med alle tre point.

Kampen i tal:

11. spillerunde – 3. Division, 13/10-2023 kl. 19.00 på JYSK park, Silkeborg

Young Boys FD – Vejgaard Boldklub 1-3