Young Boys snupper første sejr i kvalspillet efter flot kamp i Svendborg

Med en 2-0 sejr over SfB-Oure holder Young Boys snor i konkurrenterne i nedrykningsstriden.

Efter et par mindre gode kampe i kvalifikationsspillet lykkedes det Young Boys FD at komme tilbage på rette spor, da holdet her til eftermiddag vandt 2-0 over SfB-Oure i Svendborg.

Det var et oplagt Young Boys-mandskab som fra start viste noget af den nerve og gnist der skal til, hvis man skal overleve et drabeligt nedrykningsspil, hvor tre ud af seks hold rykker ned. Spillet var også markant bedre end tidligere, og der blev således kreeret adskillige fine angreb.

En af dem var efter ni minutter, hvor Anes Travljanin blev spillet fri på kanten og smed et indlæg i feltet som Jonas Yderholm på akrobatisk vis helflugtede på mål. Desværre manglede afslutningen lidt snert.

Efter 39 minutter kom Young Boys på 1-0. Ali Farej tog et godt træk ind i feltet og huggede derefter bolden over i modsatte hjørne. En super scoring fra midtbanespilleren.

SfB-Oure var dog ikke helt ufarlige, og det var specielt efter dødboldsituationer, at fynboerne bed fra sig. Kort før pausen var det således midtbanedynamoen Jeppe Grøn som blev redningsmand for Young Boys, da han på stregen fik blokeret en afslutning, som ellers var på vej ind.

En fornem assist

Anden halvleg startede med endnu et lækkert Young Boys angreb, hvor bolden i sidste ende havnede hos Anes Travljanin, som fik en stor mulighed i feltet. Afslutningen blev dog en kende for svag til for alvor at skabe problemer for værterne.

10 minutter senere kom kampens afgørelse. Først var det SfB-Oure som var uhyggelig tæt på at udligne efter et hjørnespark, men afslutningen tog stangen i stedet for at gå i mål. Blot et minut senere i den anden ende scorede Young Boys kampens andet og sidste mål. Jonas Yderholm fik på finurlig vis afdriblet et par modstandere inden han elegant serverede bolden for fødderne af Stefan Stojilkovic, som fik alt den tid i verden han havde brug for til at udplacere hjemmeholdet keeper. En suveræn assist og et flot mål betød at Young Boys for første gang i lang tid kunne spille den sidste del af kampen mere frigjort med en to-målsføring i bagagen.

Frustrationerne hos hjemmeholdet blev derimod mere og mere tydelige, og det endte da også med, at SfB-Oures Marius Stenner gik for langt og fik en fortjent udvisning til sidst i opgøret som endte 2-0 til Young Boys.

Holdet er dermed blot et enkelt point fra den rigtige side af stregen inden de sidste syv kampe i kvalifikationsspillet.

3. spillerunde i kvalifikationsspillet, 3. division, 27/4-2024 kl. 14.00 på Høje Bøge Stadion, Svendborg

SfB-Oure FA – Young Boys FD 0-2

40’ 0-1 Ali Farej

60’ 0-2 Stefan Stojilkovic