Young Boys sejrede i målfest

Syv mål, et rødt kort og et straffespark var på menuen, da Young Boys FD startede kvalifikationsspillet med en sejr over Herlev.

Påskekampen mod Herlev IF kickstartede kvalifikationsspillet med et brag. Et tændt Young Boys FD hold kom fint fra start i opgøret mod rækkens bundprop, hvor tre point var påkrævet for at holde konkurrenterne på afstand i det blodige kvalifikationsspil, hvor hele fire ud af seks hold rykker ned.

Rasmus Lysdal satte Young Boys igang, da han var kølig foran målet efter 20 minutter. Angriberen scorede sit ottende sæsonmål efter en periode, hvor Young Boys havde overtaget spillet. Et overtag som senere også udløste en 2-0 scoring, da Young Boys tilkæmpede sig et straffespark, da en Herlev-spiller blokerede en afslutning med hånden. Straffespark og et rødt kort til hjemmeholdet. En drømmesituation som kun blev endnu bedre, da Henrik Hykkelbjerg sikkert eksekverede chancen fra de elleve meter.

Med en mand i overtal og en to-måls føring mod rækkens bundhold, så skulle man tro, at kampen havde fået en tidlig afgørelse. Men sådan skulle det ikke gå… Først reducerede værterne på et flot langskudsmål kort inden pausen, og da kommunikationen glippede i Young Boys-forsvaret kort tid efter, så udlignede Herlev til 2-2 med den sidste aktion i første halvleg.

Chancer på stribe

Young Boys satte sig igen på spillet i anden halvleg. Holdet tilspillede sig flere kæmpe chancer, men det skulle en lille genialitet til før Herlev-keeperen blev passeret. Henrik Hykkelbjerg assisterede Rasmus Lysdal med et frækt fodrul, som snød Herlev-forsvaret og gav Lysdal chancen alene mod mål. Angriberen svigtede ikke, og fik sendt Young Boys på sejrskurs endnu engang med sit niende sæsonmål.  

Herefter fulgte en lang række store chancer til Young Boys for at lukke kampen, men i stedet fik Herlev endnu engang scoret, da værterne udnyttede en usikker defensiv til at score efter en dødbold.

Heldigvis for Young Boys, så har indskifterne flere gange i denne sæson vist sig særdeles målfarlige. Således også i dag. Anes Travljanin fik afsluttet endnu et fint Young Boys angreb med et hårdt spark, som røg hele vejen i mål. En befriende og fortjent scoring, som i sidste ende var nok til at hente alle tre point.

Næste opgør for Young Boys er på lørdag, når holdet hjemme tager imod Slagelse.