Young Boys kæmpede heroisk og faldt med ære i Slaget om Silkeborg

0-0 ved pausen var mere end hvad de fleste havde turde drømme om, men kræfterne slap op i anden halvleg.

Der var dømt pokalbrag på JYSK park, da Young Boys FD tog imod naboerne fra Silkeborg IF i det der er blevet døbt Slaget om Silkeborg.

Young Boys kom fornemt fra start og fik hurtigt vist, at man godt kan spille med. Holdet turde at bygge spillet op nede fra, og lod sig ikke stresse i starten. Efter 17 minutter begyndte SIF holdet at sætte sig på kampen. Det skete efter en farlig situation, hvor Young Boys-holdet kiksede opspillet, hvilket Andreas Poulsen udnyttede til at komme til et skud. Lindhard i målet fik dog reddet godt nede ved forreste stolpe.

Young Boys-keeperen kom en del mere i fokus i den resterende del af halvlegen, hvor SIF kørte på. Både Tonni Adamsen og Stefan Teitur Thórdarson kom frem til store chancer, som Lindhard reddede fornemt.

I den anden ende var det mest Anes Travljanin, som kunne udfordre SIF-holdet. Den tidligere SIFer havde flere gode ryk i højresiden, men de helt store chancer blev der ikke skabt. Til sidst i første halvleg kom Young Boys en del bedre med, og Jonas Yderholm kom da også frem til en pæn mulighed, som han dog sendte forbi stolpen.

Eneste negative ting at tage med fra de første 45 minutter var en skade til Alexander Klein. Det betød at vi spillede kampen færdig med en back (Christoffer Petersen) og midtbanespiller (Mikkel Rytter) på positionen. De to gjorde dog en rigtig god figur.

En hård anden halvleg

0-0 ved pausen var lidt af et drømmeudgangspunkt for Young Boys inden de sidste 45 minutter. Kunne vi frustrere SIF mere og mere i anden halvleg? Svaret kom desværre lidt for hurtigt. Fredrik Carlsen sendte først bolden på overliggeren i en fri position, inden han få minutter senere fandt vej til nettet. Målet kom efter en dødbold, hvor SIF havde frispark lige uden for feltet. Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Young Boys-holdet ikke fik sendt bolden væk. Joel Felix forsøgte sig først, men blev afvist af Henrik Lindhard, som dog ikke kunne gøre noget ved returbolden, som Carlsen sendte i kassen.

2572 tilskuere kunne derefter se en anden halvleg, hvor Young Boys forsøgte og forsøgte, men ikke rigtig kunne bryde igennem SIF-defensiven. I den anden ende kom SIF stadig frem til muligheder, men de var slet ikke så store som tidligere i kampen.

1-0 stillingen holdt hele vejen indtil sidst, hvilket stadig gav Young Boys muligheden for at skabe overraskelsen. I det 93’ minut fik Young Boys det hjørnespark, som kunne have skabt sensationen, men SIF-keeper Pryts fik afværget situationen, og så lød fløjten.

1-0 til SIF var uden tvivl fortjent, men det kunne have været sjovt at drille storebror.

Young Boys FD kan nu fokusere på 3. division, hvor holdet allerede lørdag igen spiller hjemme, når Avarta kommer på besøg på JYSK park. 

Kampen i tal:

2. runde af Oddset Pokalen, 12/9-2023, kl. 18.30 på JYSK park.

Young Boys FD – Silkeborg IF 0-1

50’ 0-1 Fredrik Carlsen