Den nye cheftræner flytter teltpælene op fra Sjælland til Silkeborg.

Young Boys FD ansætter Danmarks yngste divisionstræner

Det bliver den 29-årige Daniel Hørlyk Sehested, som fra næste sæson overtager cheftrænerposten i Young Boys FD.

Efter fire succesfulde år med Thomas Loft ved roret skifter Young Boys FD ud på cheftræner-posten fra 1. juli. Ny mand i sædet er 29-årige Daniel Hørlyk Sehested.

Daniel kommer fra en stilling som assistent-træner i 2. divisionsklubben FC Roskilde, og var før det i spidsen for FC Helsingørs U17 mandskab.

– Daniel har trådt sine træner-sko i nogle af landets bedste U-miljøer i form af FC Nordsjælland og Brøndby – og har derefter haft cheftræner rolle i U17 divisionen, og har senest været med omkring divisionsfodbolden i Roskilde. På den måde tjekker han af på alle de objektive kriterier vi havde stillet op”, lyder det fra Young Boys-direktør Holger Kristiansen.

For Daniel bliver Young Boys FD den første klub, hvor han skal stifte bekendtskab med at være cheftræner på seniorniveau. Det er dog ikke noget, som afskrækker A-licens træneren, som ser frem til at overtage mandskabet, som pt. indtager førstepladsen i kvalifikationsspillet i 3. division.

– Jeg har valgt at skrive under på en aftale med Young Boys FD, fordi projektet er unikt i dansk fodbold. Young Boys FD tænker fodbold på en ny, anderledes og ambitiøs måde, hvilket jeg på mange måder også gør, så derfor vil jeg gerne være en del af projektet i forhåbentlig mange år frem. At Young Boys har en så klart defineret strategi, har sine dogmer og i det hele taget har klare og tydelige holdninger til, hvordan tingene skal gøres er et kæmpe plus. Udover at det som nævnt gør projektet unikt i Danmark, så gør det også projektet tydeligt og ambitiøst, hvilket jeg glæder mig til at være en del af. 

”Stort fokus på detaljerne”

Med sine 29 år bliver Daniel Hørlyk Sehested den yngste divisionstræner i Danmark i øjeblikket. Og selvom det faktum passer godt ind i Young Boys-tankegangen, så har alderen ikke været afgørende.

– Det er vigtigt for os, at vi har en moderne tænkende cheftræner. Alderen i sig selv er jo ikke en garanti for kvalitet, fortæller Holger Kristiansen, som ser frem til nye inputs fra trænerbænken.

– Daniel er en faglig dygtig moderne træner, og jeg er sikker på, at han kommer med friske indspark til, hvordan vi bedst når det udtryk, vi gerne vil have for holdet (’ungt’, ’hurtigt’ og ’fremadrettet’), samtidig med at vore 10 dogmer holdes i hævd.

For nu gælder det for Daniel Hørlyk Sehested om at afslutte arbejdet godt i Roskilde, mens det fra 1. juli handler om Young Boys FD og en anden måde at gøre tingene på.

– Jeg kommer til at have en meget klar og tydelig måde at arbejde på. Det vil sige, at jeg kommer til at have en tydelig ledelsesstil, en tydelig spillestil og dermed også en tydelig måde at træne på i dagligdagen, hvor der kommer til at være et stort fokus på detaljen. Fordi Young Boys FD tænker fodbold på en ny og anderledes måde, så kommer mit aftryk på spillestilen også til at afspejle det, hvor vi kommer til at gøre nogle ting, som man ikke ser så ofte herhjemme, slutter Daniel Hørlyk Sehested.