Young Boys Academy overtager lodge i Ngongongare

Vi har fundet rammerne til vores afrikanske akademi i Tanzania.

Young Boys Academy har langt om længe fundet stedet i Tanzania, hvor vi vil etablere vort fodboldakademi. Vi har nemlig overtaget det der tidligere var kendt som Ngurdoto Lodge i landsbyen Ngongongare – lige uden for Arusha National Park for foden af Mount Meru. Kun 30 km fra Kilimanjaro, 45 minutter fra Arusha og 45 minutter fra Kilimanjaro Airport, hvor der er direkte forbindelse til Europa.

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Vi har faktisk i de seneste to år været på jagt efter den rigtige placering til vores akademi, og nu er det endelig lykkedes”, lyder det fra Young Boys Academy’s CEO Holger Kristiansen.

Vi har overtaget en tidligere turist-lodge, som lukkede ifm coronaen, og det betyder at vi allerede kan komme i gang med akademiet når skoleåret starter igen til januar – for det eneste vi mangler er faktisk en fodbold-bane”.

Grunden er på 8 acre, hvilket svarer til godt og vel 32.000 m2. Udover alle bygningerne giver det plads til en stor træningsbane, og senere: En fuld fodboldbane på de 68×105 meter.

Akademiet vil fra start bestå af en stor hovedbygning med spisesal, tv-stue, studie-område, køkken, udekøkken, stor veranda og 2-3 lejligheder til management og frivillige. Vi har derudover seks hytter hvor drengene blandt andet skal bo. Fire drenge i hver hytte.

Ingen tilgængelig beskrivelse.

 

Hvorfor ikke Danmark?
Vi har aldrig været i tvivl om at vores akademi ikke skal ligge i Danmark.
Der er masser af dygtige talentfabrikker i Danmark – ja faktisk bliver der lavet mange flere fodbold-talenter herhjemme end der er brug for. Det er spild. Vi ser absolut ingen grund til at lave flere talenter, som for de flestes vedkommende ender med en større identitets-krise når de som 18-19 årig bliver valgt fra.
Tværtimod er det jo filosofien for Young Boys FD netop at samle nogle af disse talenter op. Og det skal også i fremtiden være vores base for rekruttering.

Hvorfor Tanzania?
Vores udvikling af helt unge fodbold-talenter, skal derfor være et sted i verden, hvor der ikke klækkes masser af talenter ud i forvejen.
Her mener vi at Tanzania er et rigtigt godt bud. Landet med 60 millioner indbyggere har ikke mange ’rigtige’ fodboldakademier, og dét kombineret med at landet er et af de bedst fungerende og stabile i Afrika, har gjort at det netop er her Young Boys Academy har valgt at etablere sig.

Vi er lige startet dernede – men du kan glæde dig til at følge opbygningen af vort akademi i Tanzania her på siden.
Asante sana