Peter Leth fangede Mads Zaar præcis da han headede bolden i mål til 2-2 efter et mønsterangreb

Et fint point

Young Boys spillede en fin sæson-åbner mod een af favoritterne til oprykning, VSK. Efter 2-2 kunne vi sagtens tage smilet med vestpå fra Smilets By. Specielt 2. halvleg var rigtig god.

VSK kom blæsende ud fra kampens start – men det rystede ikke vore unge drenge, der fint stod imod det tidlige pres fra VSK, som kun lige i de sidste kampe af seneste sæson glippede oprykningen til 2. division.

Og da det første tryk var taget af kom vi meget godt med. Efter kun 11. minutter fik vi fremtvunget et hjørnespark i venstre side, som Jonas Yderholm sparkede lige ind i panden på anfører Sune Balle, der atter viste sin spring- og hovedstøds-styrke.

Young Boys var startet kampen med to debutanter: Mikkel Rytter i midterforsvaret og Andreas Nybro centralt på midten, og begge fik en meget fin debut for Young Boys. I det etablerede spil havde både VSK og vi dog godt fat i defensiven, alligevel lykkedes det VSK at score to mål i inden vi gik til pause. Først fik vi ikke stoppet en fremrykning i vor højre side, hvor VSK-spilleren fik lov at cutte ind og sætte op 1-1-målet, der blev lagt fint af til skud. Og lige inden halvlegen bragte århusianerne sig på 2-1 efter et frispark på kanten af feltet.

Men vore unge drenge kom ud til 2. halvleg med et stærkt udtryk – en ny debutant, Theodor Hoffmeyer, var blevet sendt på banen, og det skubbede Aleksander Klein ind i midterforsvaret og Mikkel Rytter op som en støtte til Jeppe Grøn på midtbanen. Det skulle vise sig at være en god idé, for Rytter spillede en fin 2. halvleg og Theo fik også en afgørende fod med i spillet.

Midtvejs i 2. halvleg havde vi virkelig trykket VSK helt i bund, og det virkede kun som et spørgsmål om tid. Og det var det heldigvis også:
Theodor Hoffmeyer blev flot stukket i spids, og en meter fra baglinjen sendte han bolden perfekt ind i til Mads Zaar, der steg flot til vejrs og headede den i kassen. 2-2 … og det lignede at vi det sidste kvartér kunne sætte trumf på, fortsætte spillet og måske tage alle tre point.

Selvom der var pæne nærved-og-næsten muligheder til Zaar, Yderholm og Kannegaard, så kom vi dog ikke sejren nærmere. Men det var klart en opløftende indsats fra drengene mod en af rækkens (andre) favoritter.

I anden halvleg kom det også til debut til både Emil Dissing og Frederik Nedergaard.

VSK – Young Boys FD 2-2 (2-1)
0-1 Sune Balle (11)
1-1 Oscar Jacobsen (30)
2-1 Mathias Skjellerup (42)
2-2 Mads Zaar (72)

Young Boys FD: Henrik Lindhard – Aleksander Klein (63. Emil Dissing), Sune Balle, Mikkel Rytter, Chris Petersen – Jeppe Grøn, Ali Farej (46. Theodor Hoffmeyer), Andreas Nybro (85. Frederik Nedergaard), Anes Travljanin (63. Tobias Kannegaard) – Jonas Yderholm, Mads Zaar.
Gule kort: Jonas Yderholm & Jeppe Grøn