Vanløse straffede uskarpt Young Boys-hold

Gæsterne fra Hovedstadsområdet vandt med 1-0 efter en kamp, hvor der var chancer til flere mål.

Det var rækkens nummer 1 og 2 som krydsede klinger søndag eftermiddag på JYSK park. Der var dømt topbrag, men braget startede forsinket, da tordenbrag for en stund hærgede over Silkeborg. Kampen blev udsat ca. 40 minutter.

Young Boys startede bedst. Der var masser af fine opspil, hvor holdet blev sat i gode positioner. Efter syv minutter headede Sune Balle bolden på overliggeren efter endnu en dødbold, hvor stopperen blev farlig. Det kunne have været fjerde kamp i træk, at den blonde forsvarsspiller kom på tavlen.

I stedet var det gæsterne fra Vanløse, som greb chancen. Efter 16 minutter havde de første gang banket på, da de erobrede bolden på midten af banen, og hurtigt konverterede erobringen til en stor chance, hvor stolpen stod i vejen. To minutter senere gentog scenariet sig, men denne gang fik Vanløse udnyttet chancen. Simon Pedersen dirigerede bolden i mål for gæsterne.

Young Boys blev dog ikke slået ud af målet. I stedet begyndt kombinationerne og spillet på banen at hænge bedre og bedre sammen. Både Mads Zaar og Jonas Yderholm kom til gode muligheder efter flot offensivt spil, hvor de to backs blev sat i scene. Zaar ramte stolpen på sit glidende forsøg, mens Yderholm fik placeret skuddet lige på Vanløse-keeperen.

Gæsterne lurede dog hele tiden på chancen, og var gode til at blive farlige de få gange, hvor de brød Young Boys-spillet. Efter 34 minutter havde de da også muligheden for en 2-0 scoring, men heldigvis ramte August Andersen overliggeren fra en ellers fin position.

En mindre god anden halvleg

De sidste 45 minutter blev desværre aldrig så medrivende og chancerig som første halvleg. Hvor de i første halvleg ofte var den sidste aflevering som manglede kvalitet, så var det efter pausen ofte i opspillet, at potentielle chancer blev gjort mindre med dårlige aktioner.

Vi skulle faktisk helt hen til det 75. minut for at finde en pæn Young Boys-chance da Jonas Yderholm fik en udmærket chance i feltet efter et fint opspil. Skuddet blev dog blokeret, mens Andreas Nybro heller ikke fik held med returafslutningen.

I stedet var det Vanløse med halvlegens absolut største chance, da de ti minutter før tid fik tilkendt et straffespark. Jeppe Grøn fik ifølge dommeren klippet en modstander i feltet, og så kunne Vanløses Andreas Nielsen bringe gæsterne foran 2-0 fra 11-meteren. Men det skete ikke. Med en fantastisk redning fra Henrik Lindhard forblev det ved de 1-0. Young Boys-keeperen reddede endda også returbolden, som Vanløse kom frem til.

Desværre fik vi aldrig fulgt op på redningskransen fra Lindhard i den anden ende. Det blev bare aldrig vores dag i det offensive, og dermed måtte vi gå slukøret hjem og overlade førstepladsen i 3. division til Vanløse.

Kampen i tal:

4. spillerunde, 3. Division – Sæson 2023/24 – 27/8-2023, kl. 14.00 på JYSK park, Silkeborg

Young Boys FD – Vanløse IF 0-1

18′ 0-1 Simon Pedersen