Tungt nederlag mod Avarta

En ellers fremragende start på kampen endte i total nedtur på JYSK park.

Young Boys FD var tilbage i lidt mere vante rammer i 3. division, hvor holdet skulle forsøge at bygge videre på den gode indsats i pokalbraget mod Silkeborg IF tidligere på ugen.

Det stod hurtigt klart, at kampbilledet ville blive et helt andet end det vi så tirsdag aften på JYSK park. Det var nemlig et Young Boys-mandskab, som satte sig fuldstændig på kampen fra start.

I indledningen af opgøret kneb det dog med at skabe de helt store chancer, men der var mulighed og optræk til at komme på tavlen flere gange. Efter 23 minutter kom den helt store chance så til Mads Zaar, som elegant var blevet spillet fri af Mikkel Rytter. Zaar kom en-mod-en med Avarta-keeperen, men afslutningen var ikke skarp nok. Minuttet efter var det så Nemo Thomsen som fik en gylden mulighed tæt inde foran mål, men den tidligere Kolding IF-spiller kunne ikke få drejet bolden i mål. Thomsen fik sammen med keeper Noah Lauritzen muligheden fra start i dagens kamp, hvor Young Boys endnu engang måtte ty til alternative konstellationer i midterforsvaret, hvor den spillende assistenttræner Simon Damgaard dannede par med Christoffer Petersen fra kampens start.

Efter 28 minutter skete der så det, der ikke måtte ske. Som sædvanlig var vores målmand højt med oppe i opspillet. I det der ellers lignede en ufarlig situation fik Young Boys-defensiven givet bolden væk til Avartas Abdoulie Manneh, som fra midten af banen smed bolden i mål. Keeper Noah Lauritzen havde ingen chance for nå tilbage og redde bolden.

Mål ændrer fodboldkampe

Det var en noget ufortjent føring, som Avarta var kommet på. Young Boys havde styret alle spillets facetter indtil da, men efter den første halve time dalede Young Boys i niveau. Holdet sad stadig på spillet, men fik ikke skabt de helt store oplagte chancer.

I stedet var det faktisk gæsterne, som kom frem til en stor chance kort før pausen, hvor Avarta ramte ydersiden af stolpen.

Efter pausen var det samme kampbillede med Young Boys på bolden. Jonas Yderholm forsøgte sig fra distancen efter et kvarter af anden halvleg, hvor Avartas keeper var tvunget til en fin redning, men farligere blev det aldrig rigtig, selvom holdet sværmede udenfor gæsternes felt.

Avarta udnyttede til sidst at Young Boys satsede mere og mere. Christoffer Petersen fik sat en stopper for en 1 mod 3 situation efter 80 minutter, men blot fem minutter efter gik det galt for Young Boys efter en dødbold. Netop indskiftede Anthon Bay Dich headede bolden i mål til en 2-0 føring til gæsterne.

Det hele endte i en stor nedtur da Ali Farej blev udvist med få minutter igen. Det var dyre lærepenge denne lørdag eftermiddag. Vi håber på lidt mere medgang i næste weekend, når holdet møder Lyseng på udebane.

 Kampen i tal:

7. spillerunde, 3. Division, 16/9-2023 kl. 14.00 på JYSK park, Silkeborg

Young Boys FD – Avarta 0-2

28’ 0-1 Abdoulie Manneh

84’ 0-2 Anthon Bay Dich