Storsejr i sæsonens første hjemmekamp

En koncentreret indsats udløste en fortjent sejr til Young Boys FD mod Dalum IF.

Sæsonen 2022/23 er kommet særdeles godt i gang for Young Boys FD. Efter sidste weekends 1-0 sejr over Holstebro skulle holdet i dag forsøge at gentage bedriften mod Dalum IF.

Hjemme på JYSK park havde termometeret passeret de 30 grader, og det var spændende at se, om et af holdene kunne drage fordel af det voldsomme vejr. For Young Boys gjaldt det også om at forsøge at få en god start på JYSK park, som flere gange i sidste sæson ikke var den sikre skanse, som vi måske kunne have håbet på.

Blot otte minutter skulle der gå af opgøret inden Mikkel Frandsen åbnede målscoringen. En hjørnesparksbold endte ved højrebacken, som forholdsvist uhindret kunne sende bolden i mål. En suveræn start som blev udbygget seks minutter senere, da Ali Farej med et eminent langskud sendte Young Boys på 2-0.

Herefter satte vi os tungt på kampen. Der blev lukket godt af bagtil, mens der hele tiden var optræk til muligheder. Med ti minutter tilbage af første halvleg blev det så også 3-0, da udeholdets Asbjørn Larsen satte sidste fod på et flot Young Boys angreb og lavede selvmål. Der kunne såmænd også have stået 4, eller 5-0 ved pausen, men alt i alt var det fornemme 45 minutter, som cheftræner Thomas Loft kunne nyde fra sidelinjen.

Varmen satte en dæmper

I de sidste 45 minutter var det tydeligt, at begge hold var udfordret på fysikken i den varme heskekeddel på JYSK park. Der blev skiftet flittigt ud, men intensiteten fra første halvleg var svær at genskabe for begge hold. For Young Boys var det dog også helt fint. Med en 3-0 føring i bagagen var det gæsterne, som skulle skabe noget, hvis ikke de tre point skulle blive i Silkeborg.

Det var en gammel kending i Marc Gangia, som fik skabt en lille smule spænding i kampen. Med nogle flotte træk i feltet fik han tilkæmpet sig et straffespark, som han selv senere sikkert udnyttede. Målet faldt efter 82 minutter, men det skabte ikke et yderligere pres fra Dalum. I stedet slog Young Boys til, da Anes Travljanin sendte holdet på 4-1 efter en friløber.

I de absolutte sidste sekunder af kampen blev det også 5-1 til Young Boys, da Mads Zaar for anden weekend i træk slog til.

Dermed har Young Boys hentet seks point i sæsonens første to kampe.