Der var officiel Young Boys debut til Malthe Wallin, Yunus Akbayir og Ernest Kurshumliu, og så var Anes tilbage fra skade. Ret meget andet positivt kunne vi ikke tage med os fra Svendborg.

Det var koldt, det blæste en pelikan og kunststofbanen var ikke den bedste …

… så alle ingredienser til at sløj sæsonstart var til stede. Alligevel havde vi dog håbet, at drengene – vejret og banen til trods – kunnet ha’ kommet med mere.

Første halvleg var ekstremt chance-fattig. Vores bedste forsøg var et Jonas Yderholm-spark, der gik lige forbi opstanderen, men derudover blev den næstsidste aflevering konstant for dårlig, således at vi aldrig rigtigt fik muligheden for at lave den chance-skabende sidste aflevering. Derudover var spillet langsomt – og ganske ofte blev vi enten stoppet af Svendborgs første pres – eller også mistede vi den via for meget og for langsom boldomgang på midten af banen.

Heldigvis var Svendborg ligeså rustne – og de skabte stort set heller ikke nogen muligheder før pausen.

I anden halvleg blev der løst lidt op, og symptomatisk så havde vi netop haft et fint angreb, hvor vi fik afsluttet, hvorefter vi ikke fik stoppet Svendborgs kontra (selvom vi havde en del muligheder for at få bremset det) – og så stod det 1-0. Som en groggy bokser nåede vi også at komme bagud 2-0 inden vi fik stabiliseret os igen.

Den sidste halvdel af halvlegen kom vi bedre med – måske også fordi Svendborg stillede sig 10 meter længere tilbage på banen. Zaar var tæt på at komme fri et par gange, vi havde et hjørnespark som Rytter næsten kunne score på ved bagerste stolpe – og så ellers nogle forsøg som ikke for alvor voldte Svendborg-keeperen problemer.

Henrik Lindhard måtte derimod finde et par klasseredninger frem, så nederlaget trods alt ikke blev større. Der var ikke meget at råbe hurra for ellers. Men vi dog sendt et par Young Boys divisions-debutanter på banen. Nemlig Malthe Wallin, Yunus Akbayir og Ernest Kurshumliu, ligesom der var comeback fra skade til Anes Travljanin.

Det var et hårdt nederlag, da Svendborg jo er et af de 9 andre hold der er i spil til de sidste fire pladser i oprykningsspillet. Men Fischer og truppen må tilbage på træningsbanen, og så være klar til at revanchere sæsonstarten i Svendborg når VSK kommer på besøg i Jysk Park på fredag.

Svendborg-Oure – Young Boys FD 2-0 (0-0)

Young Boys starter:
Henrik Lindhard, Emil Dissing, Alexander Klein, Mikkel Dissing, Andreas Bonnen, Jeppe Grøn, Malthe Wallin, Andreas Nybroe, Mads Zaar, Frederik Nedergaard, Jonas Yderholm

Ind fra bænken i løbet af 2. halvleg kom:
Lasse Kaihøj, Anes Travljanin, Ernest Kurshumliu, Yunus Akbayir og Ali Farej