Hvorfor hvid og brun

Vi er mange gange blevet spurgt til vore farver i Young Boys FD.
Hvorfor spiller vi helt i hvidt hjemme, og hvorfor er logo og udebane-dragten brun?

Vores moderklub, Silkeborg KFUM, har altid spillet i hvid trøje, og KFUM har derfor altid været Silkeborgs ‘hviiiie’.  Da den kommercielle overbygning skulle finde sine farver var det givet fra start, at trøje-farven skulle være hvid.
For at illustrere at Young Boys FD er en ny enhed med egne værdier og visioner, så ville vi også godt differenciere os lidt fra KFUM når det gjaldt bukser og strømper.

”Og her har mit 50-årige kærlighedsforhold til Leeds United nok spillet ind”, lyder det fra Young Boys’ stifter Holger Kristiansen, når han forklarer hvorfor bukser og strømper også er hvide.

”Samtidig synes jeg at en helt ensfarvet spilledragt er det der står skarpest”.

Når det gælder ‘den anden farve’ end hvid – så har vi ladet os inspirere af Sct. Pauli fra 2. Bundesliga. Dels har Sct. Pauli et helt særegent brand, som naturligvis langt fra (kun) skyldes den brune farve – dels er brun ikke en farve andre danske klubber spiller i. Og da det er vigtigt for os vise ‘at vi ikke er en konvertionel fodboldklub’, så passede farven godt til os.

“Selvom vore menneskelige værdier – helt som Sct. Paulis – også er meget i opposition til resten af fodbold-verdenen – så er det ikke fordi vi på nogen måder deler værdier med den tyske Hamborg-klub“, fortæller Holger Kristiansen.