Trængsel foran Vejgaard-målet ved hjørnespark i 2. halvleg

Nedergaard matchvinder i dejlig sejr

Young Boys kom tilbage på vinderkurs med en dejlig sejr i Vejgaard. På en november-bane på Soffy Road fik drengene fightet sig til en fortjent 2-1 sejr i Aalborg. Frederik Nedergaard blev matchvinder, da han scorede begge Young Boys’ mål.

Allerede i det første kvarter stod det klart, at dette ville blive en kamp, hvor vi klogt havde taget højde for både bane, modstander – og den situation vi er i. Med mange skader og karantæner – og få point. Det var dejligt at se, at drengene allerede fra start bød Vejgaard op til dans i de fysiske dueller der uundgåeligt måtte komme.

Det betød dog ikke at vi ikke indimellem kunne vise at vi var det bedre mandskab på bolden. Og 1-0 målet kom også efter en fin skabelon, hvor Lasse Kaihøj drev bolden op centralt, spillede Emil Dissing på kanten, som fladt sendte den ind i fødderne på Frederik Nedergaard der var løbet i feltet. Flot mål og 1-0-føring. Ikke noget vi har været forvænt med i efteråret … at komme foran.

Vi kunne dog let ha’ kommet yderligere foran i 1. halvleg. Først blev Jonas Yderholm snydt for et klart straffespark da han brutalt blev væltet i feltet – og så havde Frederik Nedergaard nok sæsonens hidtil største chance. Efter et godt angreb endte bolden hos Mads Zaar der afsluttede på stangen. Bolden røg ud til Frederik Nedergaard, der fra et par meters afstand fik sendt bolden et par meter over mål.

Men en fin halvleg, hvor det først var til sidst at vi havde lidt udfordringer. Et par gange kom Vejgaard for let igennem i vor højre side – men det blev ikke vildere end et skud i sidenettet fra VB’s side. Og Frederik Nedergaard FIK sit mål nummer to. Han skulle dog lige vente til på den anden side af pausen.

Igen drev Lasse Kaihøj bolden frem i fart, hvorefter han stak den til Nedergaard som fik den sendt i mål til den dejlig 2-0 føring.

Det lignede en kamp hvor vi stod godt defensivt, og hvor vi måske kunne lukke kampen på en kontra. Men der var god fart i Vejgaard forsvaret, så det var ikke så let for vor offensive linje at løbe fra dem i dybden. I stedet fik Vejgaard reduceret til 1-2 – og i de sidste 20 minutter var der dømt drama og hektik.

Selvom vor målmand Henrik Lindhard fik en fiberskade umiddelbart efter at Daniel Sehested havde foretaget sit tredje og sidste udskiftningsstop, og næsten ikke kunne gå – så diskede Lindhard alligevel op med gode indgreb i den sidste fase, hvor også indskiftede Andreas Bonnén var stærk i clearingerne.

Der blev gået til stålet. Vejgaard-spillerne brokkede sig konstant og fik også snakket sig til et rødt kort til allersidst. Men på det tidspunkt havde Young Boys allerede spillet i undertal i 10 minutter fordi Simon Damgaard fortjent fik det røde kort for en voldsom tackling bagfra.

Der var også karantæne-bringende gult kort til Ali Farej, ligesom Alexander Klein også måtte forlade banen humpende. Men selvom der igen bliver lidt færre for Daniel at vælge fra så viste vore indskiftere at vi har kvalitet fra bænken. I hvert fald kom Eriksen og Tøffe ind og fightede, Nemo lavede også et godt indhop, og var lige ved at kunne løbe en friløber hele vejen – og så gjorde Bonnén det også godt i de sidste 25 minutter.

En dejlig sejr, og som Daniel Sehested siger i MJA:
“Vi har trængt til at få sådan en sejr, hvor det var indstillingen og det hårde arbejde, der bar det”

Vejgaard – Young Boys 1-2 (0-1)
0-1 Frederik Nedergaard (18), assist Emil Dissing
0-2 Frederik Nedergaard (47), assist Lasse Kaihøj
1-2 Peter Højgaard (71)

Young Boys: Henrik Lindhard – Emil Dissing, Alexander Klein (Andreas Bonnén, 74), Christoffer Petersen, Theo Hoffmeyer – Jeppe Grøn, Ali Farej (Mikkel Eriksen, 69), Jonas Yderholm, Mads Zaar (Nemo Thomsen, 60), Lasse Kaihøj (Simon Damgaard, 69), Frederik Nedergaard

Rødt kort: Simon Damgaard (84)
Gule kort: Mads Zaar (59), Ali Farej (69), Andreas Bonnén (98)