Et historisk opgør: Første Silkeborg derby i dansk topfodbold

For første gang i historien kan silkeborgenserne gå til fodbold med to hold fra byen i et opgør i en af DBUs landsdækkende turneringer.

Tirsdag d. 12. september bliver en helt særlig dag i historien om fodbold i Silkeborg. Pokalbraget mellem Young Boys FD og Silkeborg IF i anden runde af Oddset Pokalen er nemlig første gang i historien, at to Silkeborg-hold møder hinanden i en af de DBUs landsdækkende turneringer. Det er konklusionen efter vi har været historiebøgerne igennem samt spurgt de ældste nulevende KFUM’ere og SIF’ere. Skulle der gemme sig en person derude, som har andre oplysninger, så hører vi selvfølgelig gerne fra dig.

Kampen er da også imødeset af mange, som allerede nu har sikret sig billet til det historiske opgør på boldbillet.dk.

Før vi skiftede navn til Young Boys FD, så mødtes SIF og Silkeborg KFUM i en opvisningskamp i forbindelse med vores 100-års fødselsdag i 2018. Dengang blev det til en 5-0 sejr til SIF blandt andet på et hattrick af Magnus Mattsson.

Lokalbraget i anden runde af Oddset Pokalen blev en realitet efter Young Boys FD slog NordicBet Liga-holdet Vendsyssel FF ud af turneringen, da vi hjemme på JYSK park vandt 2-1. Silkeborg er derimod først indtrådt i pokalturneringen i denne runde.

Kampen bliver den største i Young Boys FD og Silkeborg KFUMs historie. I nyere tid har den største kamp været pokalkampen i 2017 mod Viborg, hvor den nuværende FC Nordsjælland assistenttræner, Casper Røjkjær tvang kampen ud i forlænget spilletid med sit udlignende mål efter 87 minutter. Viborg endte med vinde kampen 3-1 på mål af Oliver Thychosen og Morten Beck i den forlængede spilletid. Vores nuværende assistenttræner Simon Damgaard var eneste nuværende Young Boys-spiller som spillede med i den kamp. Se højdepunkter fra kampen herunder.