Young Boys tabte knebent til Lyseng

Et tidligt straffespark til gæsterne kostede dyrt.

Young Boys startede med bulder og brag og kom frem til flere gode afslutninger i kampens første minutter. Både Mads Zaar og Jonas Yderholm havde muligheder, men Lyseng slap med skrækken.

Samme heldige hånd havde hjemmeholdet ikke få minutter senere. Alexander Klein havde godt fat i en Lyseng-spiller, og desværre for Klein og Young Boys, så vurderede kampens dommer, at forsvarsspilleren havde begået holdeforseelsen inde i feltet, og dermed blev der dømt straffe. Lyseng eksekverede og kunne dermed lune sig på en tidlig 1-0 føring.

Efter lige at have sundet sig en smule, så stod der Young Boys på resten af halvlegen. Der blev skabt flere gode chancer, og med lidt held havde Peter Nemec prikket bolden ind efter 30 minutter, men angriberen kom lige akkurat for sent frem til bolden. Jonas Yderholm havde også en fornuftig afslutning fra distancen, ligesom midtbanespiller Bo Balder Berg kom rigtig tæt på med et velplaceret skud.

Alt i alt var det med en lidt bitter smag i munden, at Young Boys gik til pause bagud 1-0.

I de seneste kampe har Young Boys været markant bedre i kampens første 45 minutter. Det var desværre også tilfældet i dag. Det hjalp heller ikke, at IF Lyseng kunne stille sig tilbage i ro og mag og forsvare deres føring. I stedet slog aarhusianerne til på kontraløb, som et par enkelte gange var ved at blive farlige. Efter 53 minutter ramte gæsterne overliggeren med et tordenspark fra distancen. Her var det Young Boys, som var heldige, da keeper Henrik Lindhard ingen chance ville have haft for at redde forsøget.

Kort tid efter svarede Ali Farej dog igen i den anden ende. Med et godt træk ind i banen skabte han pladsen for sig selv og hamrede bolden snert forbi den ene stolpe. Der gik et sus igennem tilskuerne på JYSK park, som havde set bolden inde.

Desværre var forsøget det bedste som hjemmeholdet kunne mønstre i anden halvleg. Young Boys havde problemer med at kombinere sig igennem gæsternes defensiv. Der manglede kvalitet og ideer i spillet, hvilket gav et noget mat udtryk.

Til allersidst kom der et pres mod Lysengs mål. Young Boys følte sig blandt andet snydt for et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs. Indskiftede Tobias Kannegård var også lige ved at komme frem til en udligning i de døende sekunder, men det blev aldrig Young Boys’ aften.

Dermed er top-6-placeringen endnu ikke sikret. I morgen venter en spændende runde i 3. division, hvor resten af holdene skal i aktion. Her kan et nederlag eller uafgjort resultat til VSK Aarhus sende Young Boys i oprykningsspillet.