Young Boys overvandt mareridtsstart i Vanløse

En meget vigtig 2-1 sejr i København holder Young Boys inde i kampen om top 6.

Forårsstarten i 3. division var imødeset af et tændt Young Boys FD mandskab, som i opstartskampene har vist rigtig gode takter. Det tog dog kun et enkelt minut at komme helt ned på jorden igen. En fejl i forsvaret udløste en stor chance til Vanløse, som udnyttede muligheden og bragte sig på 1-0. En kedelig start på foråret for Thomas Lofts mandskab.

Værterne forsøgte at udnytte chokstarten ved at presse godt på, men debutant Andreas Foged var på plads i målet. Keeperen var den eneste debutant i startopstillingen, mens Mikkel Frandsen gjorde comeback efter et halvt års studier i København.

På et solrigt Vanløse Idrætspark begyndte Young Boys stille og roligt at arbejde sig ind i kampen igen. Det blev dog ikke til de helt store chancer i første halvleg, som endte i en lidt rodet forestilling, hvor ingen af holdene for alvor formåede at dominere.

Comeback mål

Anden halvleg startede med et lille overtag til Vanløse. Igen udløste det dog ingen større chancer. Efter en times spil opstod der pludselig en mulighed i den anden ende. Mikkel Frandsen udnyttede chancen med et hovedstød som endte i kassen. En dejlig udligning som gav lidt mere ro på. Kort tid efter havde Rasmus Lysdal en chance fra kanten af feltet, men afslutningen sad lige på Vanløse-keeperen.

Kort tid efter blev Vanløse reduceret til ti mand, hvilket gav Young Boys en gylden mulighed for at tage alle tre point. Spillet blev flyttet frem og et fint pres blev skabt mod de tilbageværende ti Vanløse-spillere. Presset gav pote med ni minutter tilbage af kampen. Indskiftede Anes Travljanin lagde bolden til rette for den altid målfarlige Nikolaj Sauer, som med et brag af et langskud hamrede Young Boys foran. Et vigtigt mål med tanke på resultaterne i de andre kampe, som for alvor har skabt spænding om placeringerne fra nr. 6 til nr. 10 i rækken.

Young Boys holdt stand i slutningen af kampen og snuppede alle tre point med hjem efter en rigtig god indsats, specielt set i lyset af den tidlige scoring imod.

Næste kamp er lørdag d. 19. marts mod Slagelse på JYSK park kl. 14.00. 

Kampfakta: 3. Division, runde 18, Vanløse Idrætspark

Vanløse IF – Young Boys FD 1-2

Mål:

1’ 1-0 Simon Pedersen

60’ 1-1 Mikkel Frandsen

68’ Rødt kort Oliver Lang

81’ 1-2 Nikolaj Sauer