Young Boys mistede sejren i de døende sekunder

En 3-2 føring blev sat over styr i en hektisk slutfase i Aarhus.

Det så længe ud til at blive en fremragende lørdag for Young Boys FD, da holdet ude på en tung bane mødte IF Lyseng. Men et mål i det femte overtidsminut ødelagde det der ellers længe lignede tre point.

Hjemmeholdet lå på en delt førsteplads i rækken, og havde masser af selvtillid i posen. Modsat skulle Young Boys forsøge at komme tilbage på sejrssporet efter en resultatmæssig mindre god periode.

Det startede dog langt fra optimalt. Den tidligere Young Boys-spiller Mathias Laursen bragte nemlig hjemmeholdet på 1-0 efter 11 minutter. ”Laur” modtog bolden i kanten af feltet og sparkede bolden flot op i det lange hjørne uden chance for Lindhard.

Få minutter senere var Anes Travljanin ved at svare flot igen, da han kanonerede bolden på indersiden af stolpen i en situation, hvor dommeren fløjtede for offside senere hen. I en meget underholdende første halvleg væltede det ind med chancer. Først fik Lyseng en halv friløber, og sidenhen var det Mads Zaar og Jonas Yderholm som kom frem til store muligheder.

Der skulle dog et straffespark til for at få gang i målscoringen hos Young Boys. Eller næsten. For da Anes Travljanin blev nedlagt på kanten af feltet blev det Jonas Yderholm, som skulle eksekvere straffesparket. Men Yderholms forsøg blev i første omgang reddet, men heldigvis var Young Boys-topscoreren hurtigt over returbolden og kunne med sin femte sæsonscoring udligne føringen.

Kaihøj på tavlen

Blot fem minutter senere var Yderholm igen på spil, da han modtog en fornem aflevering fra Mikkel Rytter, som spillede ham helt fri på kanten af Lyseng-feltet. Med et følt lob over hjemmeholdets keeper sendte Yderholm Young Boys foran 2-1.

Young Boys styrede totalt spillet i den sidste del af første halvleg og det kastede da også en 3-1 scoring af sig. Denne gang kom det efter flot opspil i venstre side, hvor Christoffer Petersen lagde en millimeter præcis aflevering på tværs, hvor en fremadstormende Lasse Kaihøj kunne glide bolden i mål. Kaihøj spillede for første gang fra start, og den tidligere Silkeborg IF-spiller gjorde en god figur af sig så længe kræfterne rakte.

Netop kræfter og ressourcer kom i fokus i slutningen af kampen. Det er ingen hemmelighed at Young Boys pt. er hårdt ramt af skader. Det betød blandt andet at assistenttræner Simon Damgaard vikariede i midterforsvaret ved siden af netop tilbagevendte Andreas Bonnén. Begge var i anden halvleg nede med kramper, men der var ikke rigtig mulighed for nogle af dem for at blive skiftet ud, så de kæmpede videre.

Desværre var det ikke nok til at få alle tre point med hjem. Lyseng reducerede efter ti minutter af anden halvleg, og skæbnen ville det således, at Aarhus-holdet også fik udlignet til allersidst. Et frispark blev sendt ind i feltet i det femte tillægsminut af anden halvleg, og Young Boys-holdet fik ikke ekspederet bolden væk. Dermed kunne Lyseng udligne til allersidst. En stor kold spand vand i hovedet på os.

Det var igen fortællingen om en kamp, hvor vi i perioder dominerede stort, men ikke rigtig kunne få snøret sækken. Derudover var vi presset på fysikken, hvilket gjorde afslutningen af kampen sværere end hvad den måske burde.

Vi håber på lidt mere medgang på næste søndag, når vi møder Ishøj hjemme på JYSK park.

Kampen i tal:

IF Lyseng – Young Boys FD 3-3

12’ 1-0 Mathias Laursen

34’ 1-1 Jonas Yderholm

38’ 1-2 Jonas Yderholm

44’ 1-3 Lasse Kaihøj

56’ 2-3 Anders Fæster

90+5’ 3-3 Mathias Lindegaard