Young Boys knækkede vild Vanløse stime

Før dagens kamp havde Vanløse ikke tabt i 11 kampe i træk. Det blev der lavet om på i dag på JYSK park.

Men først skulle Young Boys FD igennem en svær første halvleg. Hjemmeholdet havde en masse spil, men chancer kom aldrig rigtig. I stedet var det gæsterne, som var mest farlige. Et hovedstød efter 28 minutter testede Henrik Lindhard i målet, mens det for alvor blev farligt efter 34 minutter. Gæsternes Giran Pyne-Cole sendte først bolden på stolpen, inden kantspilleren sparkede returen lige på Lindhard på tæt hold.

Men så kom forløsningen. Der skulle et hjørnespark til, og som i sidste sæson så var det Sune Balle som headede bolden ind. Den blonde stopper er ikke den højeste på banen, men timingen og springkræften giver ham en fordel over næsten alle modstandere. En flot scoring gav Young Boys en tidlig føring i anden halvleg.

Det gav også selvtillid. Og det kunne ses på spillet i den resterende del af halvlegen. Nu kom der langt mere output på aktionerne, mens defensiven afviste gæsternes forsøg. Efter 54 minutter kunne Anes Travljanin have udbygget føringen, men kantspilleren kunne ikke få bolden forbi gæsternes keeper efter endnu et farligt hjørnespark.

En vigtig sejr i toppen

Inden kampen lå Vanløse nr. 2 i stillingen efter en flot start på sæsonen. Holdet fra hovedstaden havde ikke tabt i 11 kampe i træk. Seneste nederlag var kommet mod os i sidste halvdel af sidste sæson. Derfor var det en stor skalp for Young Boys at hente alle tre point på JYSK park, hvor holdet til tider har haft problemer med vinde, når det gjaldt.

Med ti minutter igen af kampen fik Young Boys så også scoret til 2-0, og fik dermed lukket kampen. Anfører Mikkel Eriksen var stødt med frem og fik bolden i en fri position lige udenfor feltet. Midtbanespilleren lagde bolden til rette og bankede bolden ind med et hårdt fladt spark. Et forrygende mål!

Gæsterne var tæt på at svare igen kort tid efter, men endnu en flot dobbeltredning af Henrik Lindhard afviste Vanløse, som måtte tage tomhændet hjem fra JYSK park.

Young Boys ligger nu nr. 3 i 3. Division med 16 point efter 8 kampe. Der er et point op til Ishøj på andenpladsen, mens Middelfart fører rækken med 22 point.

3. division, 8. spillerunde, 24/9 – 2022

Young Boys FD – Vanløse 2-0

48’ 1-0 Sune Balle

80’ 2-0 Mikkel Eriksen