Billede: Mads Sibbersen, EfB

Young Boys imponerede trods testnederlag til Esbjerg

I forårets anden træningskamp blev det til et smalt 3-2 nederlag til EfB.

Tirsdag aften besøgte Young Boys FD en af Danmarks mest traditionsrige klubber, da holdet var på besøg på Gl. Vardevej i Esbjerg. Her stod mandskabet overfor endnu et tophold i 2. Division. Esbjerg ligger side om side med Aarhus Fremad, som vi slog 1-0 i sidste uge.

Esbjerg startede kampen i et højt tempo, men det tog ikke længe for Young Boys-spillerne at finde ud af, at de sagtens kunne være med. Og mere end det.

Men det var Esbjerg, som kunne juble over en føring først. Med et spark fra 30 meters afstand bragede hjemmeholdets Andriy Novikov EfB foran. Et skud som keeper Henrik Lindhardt ikke havde en chance for at tage.

Det var en ærgerlig scoring, men i stedet for at falde sammen, så fortsatte Young Boys-spillerne med at klø på. Og blot et par minutter senere var det såmænd den tidligere EfB-spiller Mads Zaar som headede en udligning i mål. Angriberen blev på fornem vis serviceret af Ali Farej, som drejede en bold ind i pandebrasken på Zaar.

Men det skulle blive bedre endnu. Fra venstrekanten havde Thomas Bejder hele første halvleg igennem været ustoppelig med flere imponerende gennembrud på kanten og midten af banen. Det var da også Bejder, som med et af sine vanlige træk i dybden fik skabt kaos i Esbjerg-forsvaret, som helt glemte at markere Ali Farej i den modsatte side af feltet. Med en perfekt aflevering på tværs fik Farej både tid og mulighed for at sende bolden helt op i det modsatte kryds med sit giftige venstreben, og så var Young Boys foran 2-1.

Esbjerg-dominans i anden halvleg

Som det nu engang hører sig til, så blev der skiftet ud på holdet i pausen. Havde det været en kamp om point, så var Young Boys dog uden tvivl fortsat i samme opstilling. Esbjerg skiftede også hele deres hold ud, og derfor gik der lidt tid i anden halvleg, før spillet for alvor satte sig.

Det var hjemmeholdet som overtog styringen på kampen, og herfra fik Young Boys god træning i at stå imod et stort pres. Samtidig fik flere testspillere mulighed for at vise sig frem. I slutminutter lykkedes det så Esbjerg både at udligne og komme foran. Det endte 3-2 til EfB efter en rigtig god testkamp for Young Boys.

Vi ærgrer os over nederlaget, men glæder os over præstationen, som virkelig lover godt.

Næste testkamp er på søndag, hvor vi møder 1. divisionsholdet FC Fredericia. Det er på JYSK park kl. 13.00.