Simon Damgaard i ny Young Boys-rolle

Spilleren i Young Boys truppen der har den længste anciennitet i KFUM/Young Boys er udnævnt til Young Boys FDs nye Head of Transition & Business.

Den kompromisløse højre back bliver dermed den første Young Boys-spiller der helt naturligt veksler Superliga-drømmen med et drømme-job i koncernen.

– Simon har de seneste to år vist et kæmpe business-talent i hans roller i Webbler, udtaler CEO i Young Business Frederik Jørgensen. – Det er derfor en helt naturlig udvikling, at Simon får et nyt og større ansvar.

Transition er i Young Boys FD meget anderledes end i andre Superliga- og divisions-klubber i Danmark. Hvor det i konventionelle fodboldklubber gælder om at sikre transitionen fra U19 spiller til klubbens førsteholds-trup, så gælder transitionen hos Young Boys FD om at sikre den bedst mulige overgang fra fodbold til business.

– Hvor Head of Transition i ligaklubberne typisk arbejder med en transitions-succesrate på 0-15%, og hvor altså mellem 85-100% af en årgang ikke lykkes – så skal det være helt omvendt hos os, siger fodbold CEO Holger Kristiansen. ”Her forventer vi, at vi med ansættelsen af Simon, kan sikre at vor transition-succesrate bliver på 85-100%. Altså at vi får langt de fleste drenge i gang med en fin business-karriere, hvis ikke fodbolden bliver en levevej.

Udover ansvaret for business-transitionen får Simon også ansvaret for business-delen af fodbold-firmaet, denne del ligner mere det hidtidige job som salgschef i Webbler, som Simon har bestredet det seneste år, hvor udviklingen er gået stærkt.

– Det med at kunne få bygget noget business på og få lavet en erhvervskarriere ved siden af fodbolden, har jeg været utrolig glad for. Man kan virkelig se, at det er et elite-miljø som vi befinder os i, og at folk virkelig udvikler sig meget på det erhvervsmæssige.

Nu gælder det så for Simon om at hjælpe den udvikling endnu bedre på vej, så ambitionen om transitionssuccesraten kan opfyldes.

– Det bliver en udfordring. Men selve stillingen og udfordringen er bare så fed, at det er bare det hele værd. Og det er noget, som jeg er klar til virkelig at få rykket på.

Simon Damgaard starter i den nye stilling d. 2. januar.

Du kan se et interview med Simon i videoen nedenunder.