Rytter: Vi skal finde os selv igen

Young Boys FD er inde i en resultatmæssig mindre god stime, men det skal vendes, når holdet lørdag gæster IF Lyseng i Aarhus.

Med fire kampe på stribe uden sejre i 3. division, så er det et sultent Young Boys mandskab, som lørdag skal tilbage på sejrssporet. Holdet møder et af rækkens tophold i IF Lyseng, som indtil videre i denne sæson har hentet 14 point i syv kampe.

– Det er en svær udebane og en svær modstander. Lyseng er inde i en god periode, men vi skal gå efter at vinde alle vores kampe, og det skal vi også i Aarhus, fortæller en af de nye ansigter på Young Boys FD-holdet Mikkel Rytter.

Mens resultaterne ikke er gået Young Boys FDs vej, så er der stadig grund til optimisme, når man kigger på selve indholdet af de syv kampe i sæsonen. Her har Young Boys nemlig præsteret en del bedre, end hvad tabellen pt. indikerer. Holdet har skabt flest chancer af alle, haft bolden mere end nogle andre, og burde have lagt side om side med Vanløse i toppen af rækken, hvis ellers sol og vind var blevet fordelt lige ifølge stats fra Wyscout*.

Men tal og statistikker kan ikke gøre op for den følelse det giver at tabe fodboldkampe eller kun at få uafgjort i opgør, hvor man stilede efter alle tre point. Derfor er det ekstra vigtigt for Young Boys-holdet at få konverteret spilovertag, chancer og dominans til sejre i den kommende tid, fortæller Mikkel Rytter.

– Vi skal finde os selv igen. Det handler om at stå sammen som hold nu, hvor vi er inde i en resultatmæssig mørk periode.

Skal dirke kompakte hold op

I denne sæson har spillerne på Young Boys-mandskabet kæmpet med at finde de rigtige løsninger i kampe, hvor modstanderne har stillet sig dybt i banen. Senest mod Avarta var det tydeligt, at gameplanen for modstanderen var at stå lavt og forsøge at udnytte omstillinger. Det resulterede blandt andet i, at Avarta i 1. halvleg havde et PPDA (Passes Allowed Per Defensive Action) på 115! Det vil sige, at Young Boys lavede 115 afleveringer i træk i gennemsnit i første halvleg før Avarta selv erobrede bolden. Til sammenligning var tallet for Young Boys 5,9.

Selvom det langt fra er så ekstremt i alle kampe, så er det stadig noget, som Young Boys-holdet arbejder på at blive bedre til at håndtere.

– Det handler først og fremmest om at holde modstanderne fra at score, så de ikke går så lavt ned og stiller sig. Det bliver svært at spille vores spil, når der ikke er så meget rum, fortæller Rytter.

– Vi er begyndt at arbejde meget med at møde hold, som står lavt. Det handler om at spille hurtigt og få vendt spillet. Og så skal vi komme foran i vores kampe, så spillet bliver meget mere frit, lyder analysen fra Mikkel Rytter, som både er blevet benyttet i midterforsvaret og på midtbanen i denne sæson.

Young Boys møder Lyseng i Aarhus lørdag kl. 13.00.

* Wyscout er et af de mest brugte og anerkendte analyse, scouting og rekrutteringsværktøjer. Firmaet analyserer alle kampe i de øverste rækker i stort set alle ligaer i verden.