Rivalopgør endte med et remis

For tredje gang i sæsonen, så blev det en helt tæt kamp, da Young Boys og Holstebro tørnede sammen.

Det er som regel helt tæt, når Young Boys FD og Holstebro Boldklub møder hinanden. De to hold har en historik fra Danmarksserien med sig, mens det i år i grundspillet er endt 1-1 og 1-0 mellem de to mandskaber. Derfor var det også forventet, at holdene endnu engang ville udfordre hinanden til det sidste.

Young Boys startede fornuftigt ud. Det unge mandskab fik sat flere fine angreb sammen, men det var som om, at holdet hver gang det blev farligt formåede at gøre situationerne ufarlige igen. Et skidt sidste træk eller et for dårligt indlæg var kendetegnede for 1. halvlegen. Omvendt bed Holstebro ikke meget fra sig andet i enkelte kontra situationer, hvor hjemmeholdet blev fanget i en omstilling. Derfor var det også en anelse ufortjent, at Holstebro lige inden pausen kom på 1-0, da Anders Iversen udnyttede en omstilling og scorede til 1-0 til gæsterne.

En god start på anden halvleg

Det var Young Boys, som kom bedst ud til de sidste 45 minutter. Mads Zaar fik en stor mulighed, da han blev fundet helt fri foran mål, men hovedstødet fra den tidligere Esbjerg-spiller manglede kvalitet. Kort efter havde Mathias Laursen driblet sig fri i venstresiden, men igen blev chancen ikke spillet større.

Det gjorde den så til gengæld efter 62 minutter. Bo Balder Berg sendte en aflevering på tværs til Ali Farej, som helt fri i feltet nemt kunne udplacere Holstebro-keeperen og dermed udligne føringen. Et godt mål fra Farej, som netop har forlænget sin aftale med klubben.

Herefter vågnede Holstebro op. Først havde målscoren til 1-0, Anders Iversen et godt spark fra distancen, som heldigvis blev blokeret i sidste øjeblik. Bare to minutter var der så bud efter træværket, da gæsterne kanonerede en bold på overliggeren i en situation, hvor Young Boys-spillerne følte sig snydt for et frispark.

Der var derfor lagt op til en spændende afslutning på opgøret. Her virkede det til, at der var mest gas i ballonen hos Young Boys. Der var optræk til flere muligheder, hvor blandt andre Mathias Laursen, Joakim Grosen og Peter Nemec kom frem til chancer.

Det blev dog ikke til flere scoringer i kampen, og dermed måtte begge hold stille sig tilfredse med et enkelt point. Young Boys er nu 19 point foran AB Tårnby med 24 point tilbage at spille om i kvalifikationsspillet. 

Kampen i tal:

2. runde af kvalifikationsspillet, 3. division, 23/4-2023, JYSK park, Silkeborg

Young Boys FD – Holstebro Boldklub 1-1

45’ 0-1 Anders Iversen

62’ 1-1 Ali Farej