Jorn holder med KFUM!

I Slaget om Silkeborg er der ingen tvivl om at det mest kendte efternavn fra Silkeborg er på KFUM og Young Boys’ side: Jorn holder med KFUM.

Når Slaget om Silkeborg udkæmpes på tirsdag d. 12. september kl. 18.30 på JYSK park, så er der ingen tvivl om, hvem nogle af byens mest kendte skikkelser holder med!

De tre brødre Asger, Jørgen og Vagn Ove var KFUMere. Da de i 1929 kom til Silkeborg, hvor de boede i baghuset på Vestergade 121 blev de helt naturligt meldt ind i Silkeborg KFUM. Spejder og fodbold.

Hvor de to kendte brødre-kunstnere Asger Jorn og Jørgen Nash flyttede fra byen tidligt, så blev Vagn Ove i byen, hvor han næsten helt frem til sin død i 2012, var en af KFUMs legender.

I KFUMs 100 års-jubilæumsbog fra 2018 kan man malende læse hvordan Vagn Ove cyklede fra Vestergade og til KFUM-Parken på Sølystvej:
”Jeg boede dengang i en baggård (Vestergade 121) og cyklede over Kærsgårdsbroen til Alderslyst. På den anden side af broen lå kun Gl. Kjærsgård – nu Impala. Der var kun en vej, der gik lige ud til Østerbording. Ikke en eneste vej til højre. Der var kun korn, græs og køer. Jeg havde lov til at løfte pigtråden og jeg kunne så gå eller cykle langs søen til jeg kom til d hus på Sølystvej – og her var indgangen til KFUM-Parken”

Men selvom byens mest kendte søn, Asger Jorn, havde en kortere Silkeborg KFUM-karriere end Vagn Ove, så glemte Asger Jorn ikke fodbolden. Han opfandt faktisk den triolektiske fodbold. Asger Jorns triolektrisk fodbold spilles på en 6-kantet bane med 3 mål – og 3 mandskaber på banen ad gangen.

I maj 2014 blev der afholdt VM i Triolektrisk fodbold, og her tog Jorns klub Silkeborg KFUM helt naturligt pokalen.

Du kan se video af pokaloverrækkelsen her.

Rundt om i Silkeborg har vi også registreret andre lokale ikoner, som tilsyneladende har valgt side til lokalbraget. Nogle mere overraskende end andre… 😉

Har du ikke fået købt billet til kampen endnu, så kan det gøres her