Fra himmel til helvede: Young Boys tabte kampen om top-6 i overtiden

Det blev aldrig Young Boys’ forår i grundspillet, da holdet i de absolut sidste minutter af kampen mod Middelfart droppede ned fra 3. pladsen til 7. pladsen.

Det var nærmest absurd. På et tidspunkt i anden halvlegen af vores sidste grundspilskamp mod Middelfart lå vi nr. 3 i stillingen blot to point fra andenpladsen i rækken. Men skæbnen var grum ved Young Boys. Mere om det senere.

Det startede nemlig fornuftigt ud for holdet, da vi mødte rækkens tophold på udebane. Middelfart har været det bedste hold i rækken, men det var ikke rigtig til at se i store dele af kampen. Young Boys stod fornuftigt på banen, og var også enkelte gange farlige i den anden ende.

Der skulle dog en dødbold til før der for alvor kom gang i løjerne. Igen, igen dukkede Sune Balle op og fik timet sit hovedstød til perfektion. Midterstopperen dirigerede bolden ind ved den bagerste stolpe og sendte dermed Young Boys på sejrskurs lige inden pausen.

Drama på Fyn

Resultaterne i de andre kampe gik endnu engang ikke vores vej. VSK Aarhus fortsatte deres sejrsgang med at sætte Ishøj på plads, og dermed var Young Boys tvunget til sejr for at afgøre det selv.

Modstanderne fra Middelfart kom lidt bedre ud til anden halvleg. Hjemmeholdet forsøgte at sætte Young Boys under pres, men topholdet havde problemer med at skabe de helt åbne chancer. Der skulle gå 20 minutter af anden halvleg, før det for alvor blev farligt. Young Boys blev for passive i forsvaret, hvilket Middelfart straks udnyttede til at udligne.

Der gik dog blot få minutter inden Young Boys svarede igen. Først havde Jeppe Grøn en stor mulighed, da Middelfart tabte bolden med målmanden ude af målet. Afslutningen fløj dog lige over. Bedre blev da angrebsduoen Mads Zaar og Peter Nemec fandt hinanden i en god kombination, hvor sidstnævnte efterfølgende bankede bolden ind. Et klassemål af Nemec, som dermed scorede sit 7. sæsonmål.

Og så kom dramaet. Med sejren indenfor rækkevidde kom Young Boys igen til at stille sig for langt tilbage. Det mindede lidt om noget, vi havde set før i dette forår, og desværre blev det med samme udfald. Ligesom mod Vanløse så blev Young Boys straffet i kampens overtid. Det skete direkte på et hjørnespark, hvor målmand Henrik Lindhard kommer skævt op til bolden. Der kunne sagtens være dømt frispark til Young Boys-keeperen, men dommerens fløjte forblev tavs, og så sejlede hjørnesparket i mål. Vi kunne ikke bruge et 2-2 resultat til noget, så alt blev kastet frem i forsøget på at score. Det kostede så den anden vej, hvor Middelfart endte med at tage sejren med endnu et sent mål.

En total nedtur for Young Boys, som dermed for andet år i træk lige nøjagtig glipper oprykningsspillet på målstregen. Nu venter en tur i kvalifikationsspillet, hvor der pt. er 18 point ned til nedrykningsstregen.

Første kamp i nedrykningsspillet bliver i weekenden ude mod Dalum. Det nøjagtige spilletidspunkt ventes at blive offentliggjort onsdag.