Første Nemo-mål sikrer uafgjort i Holbæk

På en svær dag i det sjællandske lykkedes det Young Boys FD at hente det ene point.

Med flere skader på vigtige positioner lå det på forhånd i kortene, at udekampen mod Holbæk godt kunne blive en besværlig opgave for Young Boys FD. I midterforsvaret manglede både Sune Balle og Alexander Klein, som sad ude med skader. Sidstnævnte fik dog de sidste minutter på banen som indskifter.

Fraværet betød ændringer på banen. Mikkel Rytter blev trukket ned i midterforsvaret, hvor Andreas Bonnén fik chancen fra start. På midtbanen blev der så i stedet plads til Andreas Nybro.

De mange ændringer havde naturligvis stor indflydelse på, hvordan spillet i starten af kampen hang sammen. Det gik en smule langsommere end hvad vi ellers har set i denne sæson, og det var guf for et hjemmehold, som ikke havde noget imod at stå afventende. Og det blev slet ikke bedre af at Holbæk efter 29 minutter kom på 1-0 på mål af Lukas Dahl, da hjemmeholdet udnyttede en individuel fejl.

Nemo stempler ind

Selvom Young Boys havde bolden meget, så kneb det med at få skabt de helt store chancer. Efter 53 minutter var Jonas Yderholm dog tæt på, men Holbæk-keeperen fik reddet det flade spark. I den anden ende lå hjemmeholdet og lurede på omstillinger. Her viste Henrik Lindhard dog igen klasse, da han reddede en stor chance lige efter pausen, ligesom han var vågen af flere gange som sweeper keeper.

Efter 81 minutter kom der så dog endelig hul på bylden. Indskiftede Nemo Thomsen blev spillet helt fri i feltet af Ali Farej, og den mulighed blev prompte udnyttet, da den tidligere Kolding-spiller eksekverede chancen stensikkert med et godt spark. Et rigtig angriber mål fra Thomsen, som scorede 24 mål i sidste sæson i U19-divisionen.

Udligningen fik kampen til at blive helt åben i de sidste minutter, hvor begge hold kom frem til chancer. Det blev dog ved de 1-1 og dermed et point til hvert hold. 198 tilskuere overværede kampen i Holbæk.

Young Boys FDs næste kamp er på fredag, hvor Næsby Boldklub gæster JYSK park.

Kampen i tal:

5. spillerunde, 3. division, 2/9-2023 på Holbæk Sportsby Stadion

Holbæk B&I – Young Boys FD 1-1

29’ 0-1 Lukas Dahl

81 1-1 Nemo Thomsen

Tilskuertal: 198