Et resultatmæssigt flot efterår er overstået, men…

Young Boys FD overvintrer på en andenplads i 3. division, men på en række parametre skal holdet klare sig bedre i det nye år, fastslår fodbolddirektør, Holger Kristiansen.

Der venter en spændende anden halvdel af sæsonen 2022/23, når Young Boys FD tager hul på forårssæsonen. Holdet ligger pt. på andenpladsen i 3. division, og kan spille med om oprykningspladserne, når puljen skal afgøres til sommer.

31 point i 16 kampe er en flot høst af Thomas Lofts tropper, som også har scoret tredje flest mål, samt været det næstbedste hold til at holde modstanderne fra scoringer i de 16 kampe i efteråret.

Det er nogle tal, som langt de fleste fodboldchefer landet over ville være tilfredse med. Men i Young Boys F(ootball) D(evelopment) er udviklingen det vigtigste. Og her spiller de underliggende i tal i ligeså høj grad ind.

– Selvfølgelig er vi godt tilfredse med vores point-høst og vor placering. Men point og oprykning er ikke målet i sig selv: ’Winning is not enough’. Vi skal udvikle hold, klub og spillestil således at vore unge drenge får de bedste muligheder for at udvikle sig, lyder det fra fodbold-direktør Holger Kristiansen.

“Det skal være ungt og målsøgende”

Det er specielt på to områder, hvor Holger Kristiansen gerne vil se forbedringer.

– Vores spillestil skal være målsøgende. Vi laver fint med mål – men jeg håber, at vi i foråret kan løfte vores xG (statistik for målchancernes størrelse). Her ligger vi pt. faktisk et stykke under tallene fra vor første sæson i 3. division, fortæller Holger.

– Og så skal vi spille endnu yngre. I de første 16 kampe i år havde vi 4,81 U21 spillere i startopstillingen i gennemsnit. Det gennemsnit skal helst lige på den anden side af fem. Det er vigtigt for vort projekt at vi viser at vi er blandt de 3-4 klubber i Danmark der spiller med flest unge i startopstillingen.

Young Boys FD åbner foråret med en kamp mod FA 2000 d. 11. marts 2023.